Utsnitt format och komposition

 
Jag testade att beskära bilden lodrätt. Det mesta av bakgrunden försvann och bilden blev stående. Här hamnar allt fokus på individen, dvs kvinnan i bilden. Man ser henne, vad hon gör och hur hon rör sig men bilden talar inte om så mycket mer. Detta passar mitt tema på ett sätt ...
 
 
.. men genom att istället beskära bilden vågrätt blir den mer intressant. Även här läggs huvudfokus på kvinnan, skillnaden är att man ser henne i kontrast till allting runt om. Detta förstärker mitt tema mycket mer. Genom att beskära bilden såhär får man en känsla av individen men också av allting som pågår runt om. Det här är hennes vardag medan personerna som man skymtar i bakgrunden är så långt bort - deras vardag ser helt annorlunda ut. 
 
 
Jag testade också att vända bilden vågrätt. Detta blev stor skillnad. Här får jag känslan av att hon är påväg bort - snabbt. Bilden blir inte lika harmonisk och lugn och fokus hamanar mer på hennes rörelse och syssla, snarare än på henne som individ.
 
 
Jag bestämde mig för att ha bilden i detta utsnitt och format. Här ser man lagom mycket av bakgrunden och man behåller fokuset på henne. Att bilden är liggande ger en känsla av att man är med i sammanhanget då bilden togs. 
Allmänt | | Kommentera |
Upp